【玖拾天装饰】保利清新蔚蓝风~完工实拍

鲜花

中鱼

保利中韵6座01户型

呢位业主,一开始接触,就觉得系个好有追求、比较讲究噶人。
合作之后发觉,果然如此啊哈哈哈哈

不过我地都喜欢甘有追求、有D处女座噶人。因为甘样先可以做出好睇又好用噶新屋。
比大家睇睇完工实拍~

【客厅】
因为业主屋企有小盆友,玩具之类噶杂物比较多。
所以电视背景墙系直接做成纯白电视柜。好睇之余,收纳功能又比较强大。

比较特别噶系,设计师打通左客厅同阳台。阳台做封窗处理,专门打造成一个儿童玩乐区。你睇个小盆友玩得几开心!

有条件噶话,真系推荐专门留个空间比小盆友玩。令距地有个特别D、难忘D噶童年。

【餐厅】
餐厅做左个卡座设计。真系超好睇!!!

呐,睇落又时尚,仲要多左超多收纳空间。加上厨房系开放式设计,成个餐厅睇落好阔落。绝对系颜值同实力兼备啦~

【儿童房】
唔讲废话,直接上图。比大家感受下细节噶美好~

【玄关】
玄关变身一个小茶室。空间功能又丰富左!我地设计师睇来真系系空间利用上面绞尽晒脑汁。

而且墙布图案好特别喔~自古红蓝出CP。红色墙布同全屋噶蓝色主调遥相呼应。掂晒!

呢个系我地设计师同事佩佩噶力作,不愧为有11年经验噶设计老司机
有需要装修、全屋定制、家私软装搭配噶盆友,欢迎私聊喔~

鲜花

中鱼

好像还行,不过不是我的菜。纯粹路过。。。。
回复 支持 1 反对 0

鲜花

中鱼

CCY04 发表于 2020-3-7 14:34
好像还行,不过不是我的菜。纯粹路过。。。。

确实,青菜萝卜各有所好。每个人都有自己的偏好和喜欢的风格。
正因为这样,所以我们每一位业主房子的设计,都是【量身定制】、独一无二的。
有需要可以联系我们哈~【电话0757-87831682 / 微信:heymiheymi】

鲜花

中鱼

个卡座设计又几特别啵。感就多左好多柜、不过会唔会坐得唔舒服呢

鲜花

中鱼

莫生气 发表于 2020-3-9 03:58
个卡座设计又几特别啵。感就多左好多柜、不过会唔会坐得唔舒服呢
呢位兄台有眼光吖哈哈哈哈!
宜家真系好流行卡座设计。因为将收纳功能同座位功能【合二为一】,将空间利用率大大提高。
至于你所担心噶舒适度,只要座位高度合适就无乜问题。加翻个海绵坐垫,就更完美
有需要可以联系我地喔~可以为你详细解答装修疑问【电话:0757-87831682 微信:heymiheymi】

鲜花

中鱼

真系第一次见玄关咁设计,下次装修我又试下。

鲜花

中鱼

茶室噶背景墙如果整成梵高噶画会唔会更有feel?
好好学习天天向上

鲜花

中鱼

打通阳台噶设计真系唔错,安全好多

发表回复